Известие

Collapse
No announcement yet.

Много странно

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

На мен ми се струва,че дебитомера ти прави парчета.Когато взех моята преди малко повече от 3 години си правеше същите магарии описани от тебе.А сутрин при запалването трябваше да я оставям по 1-2 минути ,защото иначе глъхнеше доста.След това вървеше,но с карането в градски условия и престоя за малко идваха проблемите - колата все едно нямаше сила да тръгне особено като включвах климатроника и на светофарите особено беше мъка докато стигне 2500 об/мин.
    И така една вечер колата не запали хич - пали гасне и замириса на бензин.Сутринта след няколко опита нак-накрая запали и хайде към сервиза .Карах прексъвше ,нещеше да ускори -мъка.И какво се случи - в няколко сервиза след диагностика ми казваха,че са свещите,защото грешки нямаше ама никакви - много странно нали.И така стигнах до Динекспрес.И там пак диагностика и там също ми казват свещи.И в един момент един от пичовете там,каза,че е виждал подобно нещо и каза,че е дебитомера - въпреки,че показваше,че работи нямам си и на идея как - пак грешки нямаше.И понеже за оригиналния нямаше толкоз финикиици спомням си тогава,че ми казаха суми от около 600-700лв ,сложих Мапко - тогава го взех за около 300лв.И вече повече от 3 години нямам никакви проблеми - колата си набира,климатроника все едно не е включен като карам ,няма го странния звук на мотора.Но и до сега пазя странния дебитомер,който уж работи,а всъщност е давала поток грешна информация и бъгваше колата!Дано съм ти бил полезен ,Алекс,но за да си на 100% сигурна ,че е от него ако имаш познат дето продава авточасти го помоли да ти даде един да пробваш.Успех!
    Алфа...всичко друго е компромис!
    http://www.youtube.com/watch?v=Pb1bhrof2PQ
    Алфа Ромео 166 2.0 T.S. -99 - бившата
    Алфа Ромео 166 2.4 JTD face - 2004 - настояща

Comment

Значи ето още една странност.Не смених дебитомера ,а само катализатора както съм писала по-горе.Карах колата така и в един момент когато времето стана по-хладно колата откачи.Върви като ненормална,дори и да пусна климатроника,все едно ,че го няма.Според вас от какво е това,да не би да е някой температурен датчик да ми прави мизерии?
      Алфа Ромео 166 ,Брера

Comment

Първоначално публикувано от Alexandra Покажи съобщение
        Значи ето още една странност.Не смених дебитомера ,а само катализатора както съм писала по-горе.Карах колата така и в един момент когато времето стана по-хладно колата откачи.Върви като ненормална,дори и да пусна климатроника,все едно ,че го няма.Според вас от какво е това,да не би да е някой температурен датчик да ми прави мизерии?
        Ами до колкото съм чувал дебитомера всъщност има една жичка вътре която преди да се прецака напълно и да даде грешка пак може да дава грешно инфо за дебита въздух постъпващ в двг-то. Плюс това (пак някъде съм го чел по форумите, далече е от компетентно моето мнение) май се загрява тази жичка заради нещо си, следователно и промяната на поведението на колата при температурните амплитуди. Най-добре ако можеш и имаш познат със същия дебитомер да си го смените за малко да видиш как ще е... не съм сигурен дали на всички 2.0 е един и същ... ако е може и от друг модел алфа Поздрави
        Alfa Romeo 166 2.4jtd 136hp 2000г. - ex
        Opel Signum 1.9 CDTI 150hp 2006г.

Comment

Колежке, недей да се вкарваш във филми на ужасите, а грабвай 130 лв. и отивай да ти сменят дебитомера, а що се отнася до катализатора, трябвало е и парици да ти дадът!!!!!!!!!!!!!! От пяната на катализаторите отделят сребро ако се не лъжа! Тук в СтЗ и на двете си коли съм сменил катализаторите и от двете по 20 кинта съм изкярил. Това включва труда+резонантно гърне!!!
          "Свини! Вечно ли искате да живеете?!" Фридрих Велики — 1757 г.
          sigpic

Comment

съгласен съм с колегата (leshoiad) но мини си смени и горивния филтар

Comment

Първоначално публикувано от anton.mudev Покажи съобщение
              съгласен съм с колегата (leshoiad) но мини си смени и горивния филтар
              Ако се разбере как се сменя горивен филтър моля да се спомене в темата, че досега не съм виждал такова чудо!
              sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

Първоначално публикувано от qpwo Покажи съобщение
                Ако се разбере как се сменя горивен филтър моля да се спомене в темата, че досега не съм виждал такова чудо!
                Нема и да видиш !!!
                Alfa Romeo is a wonderful way of life!

Comment

съгласен съм че проблема може да е от нал. на бензина(имах 164-ка дето вървеше на пресекулки и кво ли не смених докато не се оказа че помпата ми прави 0.5 налягане, а трябва да дава 5-6 бара, а има редуцирвентил който поддържа 2.5, след като смених помпата колата ЛИТНА), но не е зле да се убедиш че вариатора на разпр. вал работи коректно, защото с него колата лети, а без него е мъртвец. Провери да няма хлабава връзка( в него влизат две дебели жици). Успех

Comment

Смених дебитомера както писах в една тема и колата се оправи.Направо полудя.Няма го сутрешното чудене като е студена,има си мощност като е под 3000 оборота и разхода падна драстично.Благодарностти на Tasho дето ми намери дебитомер за 100 лв ,а навсякъде ми искаха минимум 150 ,а за някакъв Бош дето ме съмняваше да е такъв 260!Сега се кефя,че колцата ми върви като ракета!!!
                    Алфа Ромео 166 ,Брера

Comment

Working...
                    X